Periodontal Hastalıklar
Periodontal hastalıklar (diş eti estetiği - pembe estetik)
Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Erişkinlerde diş kayıplarının %70`inden periodontal hastalıklar sorumludur. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Dişeti hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi; doğal dişlerin korunması, daha rahat çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin sağlanması gibi diğer faydaları da beraberinde getirir. Periodontal hastalıklar dişeti iltihabı (gingivitis) ile başlar. Yani gingivitis periodontal hastalığın erken dönemidir. Bu dönemde dişetleri kanamalı, kırmızı ve hacim olarak büyümüştür. Erken dönemde çok fazla rahatsızlık vermeyebilir. Tedavi edilmezse hastalık periodontitise ilerleyerek dişeti ve dişleri destekleyen alveol kemiğinde geriye dönüşsüz hasar oluşturabilir.Dent Hekim Klinikleri’nde diş eti problemleriniz uzman hekim kadrosuyla tedavi edilmektedir.
Kötü Ağız Kokusu
Ağız kokusu, kötü nefes veya halitozis olarak da adlandırılan ağız boşluğundan yayılan itici bir kokuyu tarif etmek için kullanılan genel bir terimdir. Ağız kokusunun birçok etiyolojisi vardır ve ağız kokusu birçok insan için klinik bir problemdir. Ağız kokusu genel olarak kötü oral hijyen veya oral kavitedeki bir hastalığa bağlı olsa da teşhis ve tedavi gerektiren ciddi bir sistemik hastalığa da bağlı olabilir.
Diş Etlerinin Çekilmesi
Diş eti dokusunun çekilmesi ve diş üzerindeki konumunun gerilemesi sonucu diş köklerinin açığa çıkmasıyla meydana gelir. Bu durum çok sayıda yaşam alışkanlığından kaynaklanabilir ve tedavi biçiminiz genellikle problemin sebebine bağlıdır. Diş eti tedavisi ve ilgili diğer tedaviler için Dent Hekim Klinikleri uzman kadrosuyla yanınızdadır.
Daha iyisini hak ettiğinize inandığımız için.
danışma